Rosé is meer dan een aperitiefwijn. Hij combineert gemakkelijk met heel verschillende gerechten. Maar welke rosé gaat bij welk gerecht? Read more
Wat gebeurt er als wijn de comfortzone van gecontroleerde gisting verlaat en de wilde toer opgaat? Dan krijg je natuurwijn! Read more
“Et si on plantait Seyssuel?” Met die vraag begon het avontuur van de Vins de Vienne. Read more
Champagnehuizen blenden jaargangen om de invloed van het weer weg te filteren. Bij andere wijnen is het jaartal van belang, maar daar komt verandering in. Read more
De zuidelijkste punt van Zuid-Afrika is Cape Agulhas, de ontmoetingsplaats van de Indische en de Atlantische oceaan. Wind uit twee oceanen en een zandsteenplateau met kleine holten leveren samen spannende wijn op. Read more
Nee, dat is geen oud spreekwoord, al klinkt het daarvoor cliché genoeg. Maar in de Franschhoek in de Zuid-Afrikaanse West-Kaapprovincie was het wel waar. Read more
Black Tot rum blenders zochten over de hele wereld naar resten van de British navy blends als voorbeeld voor hun eigen rum. Read more
De Costa Brava heeft een wijntraditie sinds de 6e eeuw VC, in de Emporda. Read more
Pouilly-Fuissé, een topchardonnay uit de Beaujolais, wordt verbouwd op de hellingen onder de Roche de Solutré. Read more