In 2008 beslisten vier eigenwijze vrienden met een passie voor wijn om samen aan een avontuur te beginnen. Ze wilden wijnranken aanplanten die aangepast waren aan het veranderde klimaat in de Franse Beaujolaisstreek – en daar natuurlijk wijn uit creëren! Ze kozen voor viognier en syrah, twee druiven die goed bestand zijn tegen droogte en hete zomers verdragen.

De Beaujolais ligt zo’n tweehonderd kilometer meer naar het noorden dan waar die soorten normaal aangeplant worden. Maar ook in de Beaujolais wordt het almaar warmer en droger…

Jean-Marc Lafont, wijnmaker van Domaine de Bel-Air in de Beaujolais, Rodolphe Dourthe, Oliver Colletta en Kristian Van de Cauter, trotse eigenaar van Paradisi, namen een groot risico. Maar hun gok draaide uit op een succes! De viognier en syrah groeiden perfect op een zuidflank van ‘Coteaux de Bel-Air’ in Lantignié, op een ondergrond van graniet en leisteen. In 2011 konden ze voor het eerst wijndruiven oogsten.

Coteaux de Bel-air creëerde drie wijnen:

Les Serines

Een rode wijn uit 100% syrahdruiven, met mooie aroma’s van donkerrood fruit en een koele minerale toets.

Les Galopines

Een witte wijn uit 100% viognierdruiven, met citrusaroma’s (grapefuit natuurlijk!) en noten van peer, meloen en jasmijn.

Pink Serines

Een rosé van 100% syrahdruiven, in de mooiste fles ter wereld, met mooie aroma’s van pêche de vigne, rood fruit en sering. Vlezig, fris, delicaat en elegant. Wordt alleen gemaakt als de tijd rijp is, tot nu toe in drie jaargangen: 2013, 2016 en 2019.

Serine is een synoniem voor syrah en galopine voor viognier. De productie is met 1,8 ha klein en krijgt dus alle aandacht die ze verdient. U kunt deze bijzondere wijnen maar op enkele plaatsen proeven… en natuurlijk bij Paradisi Wines.

Tel.: +32 474 82 11 50
BTW: BE 0809.653.654
Esplanadestraat, 20
9300 Aalst - Belgium